Долни номера от М-тел

Днес както си седя и получавам смс гласящ: "Zdraveyte, imate neplateni stari zadalzhenia po drug/i dogovor/i. Molya, uredete plashtane do 17.07.2011. Predstoi spirane na telefona! M-Tel"

Учуден решавам да проверя за какво става дума. Влизам в сайта на мтел, в неплатени фактури ми казва че нямам неплатени. През мтел менюто в телефона също не ми излизат задължения.

Свързвам се чрез онлайн чата им в сайта, и питам какви задължения имам които не са платени. Отговарят ми че имам 4.68 лв задължение от неплатена фактура по прекратен вече от мен договор преди 1 година, фактурата била с дата 17.06.2010 година.

Питам опертаора как имам фактура за прекратен номер преди година като проблемите им с системата са на по малко от година?!? Получих отговор че, фактурата не била издадена в следствие на проблемите със платформата  ?!?

What the Fuck си казвам аз. Опита се нещо да ме заблуди но не успя да намери оправдание. И ми каза че трябвало да я платя и те ме информирали за това. Аз му казвам. Значи търпеливи сте ме чакали цяла година и чак сега ми казвате че имам неплатена фактура от дата 17,06,2010 за която аз разбирам днес ( 13,07,2011 ) и трябва да я платя до 17,07,2011 иначе ще ми спрат двата номера по текущия договор.

Аз му казвам че тактично ме изнудват да платя 5 лв за фактура изададена преди да ми е прекратен договора, като при прекратяването аз съм си платил всички задължения!!! Отговора му беше, че само ме информирали. Попита дали може да ми помогне с неещо друго, казах му да отиде да предаде на шефовете си да се е**т. И набързо ми затвори чата.

Сега аз се чувствам много долно изнудван за някакви 5 лева, коите не съм погасил ама са ми прекратили договора преди година. Е питам аз как така са ми прекратили договор ако не съм погасил задълженията по него?!? И сега аз трябва бързо да тичкам да платя 5 лева, че иначе ще ми спрат телефоните ?!?! Това ако не е изнудване незнам какво е.

Има вариант да пусна молба за преразглеждане на задължението, което е безмислено. Друга вариант е да предевя претенции по съдебен ред което е неоправдано, понеже пак ще ми спрат телефоните а знаете колко бързо се движат нешата в напата правна система. А и мога да предевя претенции само за тия прословути 5 лева ?!?! Какъв е смисъла, да губя време и нерви за 5 лева.

Да ама тия изнудвачи имат 5 милиона клиенти ?!?! Ако 2 500 000 клиенти са изнудени като мен за 5 лева ето как изглежда аритметиката > 2 500 000 х 5 лв = 12 500 000 лева ?!?!? Сещата се за кви суми става дума, ами ако повече са изнудваните?!?! Ами и да са по малко и 1 милион да са тва са 5 милиона лева ?!?!

Нямам думи просто. Ама така ще е докато можеш да ги съдиш само за това което можеш да докажеш че са ти откраднали. Което е невъзможно да се докаже!!!

Ами похвалих ви се как ме изнудиха и как ще им платя в най скоро време защото ще ми вържат ръцете!

 

Вече месец от както писах статията. Платих си фактурата без да плащам и без да ми сикат да плащам тия 5 лева от незнам си кога. За сега не са ме спирали, и аз не мисля да плащам нищо за сега. Ако ме спрат най ветоятно ще се наложи да плащам.

Ъпдейт 29.02.2012

Ден преди първи март от мтел ме закичиха с мартеничка за 5 лева. Блокира ми сим картата и отивам до магазин на мтел за да ми ся сменят. Всичко точно, до момента в който човека който ме обслужваше не каза имате неплатена сметка немога да ви дам картата докато не я платите. Първо се зачудвам, след което той ми казва че е 4.68лв и се сещам за какво ми говори. От начало малко повдигнах тон, понеже се ядосах. И то нормално от две години се мъчат да ме изнудят за тия 5 лева. Човека ми казва обадете се на *88 ако искате, то малко като виц това щото нали се сещате че съм с блокирала карта и той не ми дава нова щото не съм платил. Ама всъщност не е много за смях. Както и да е изнудиха ме най-накрая. Платих им шибаните 5 лева. Дано се задави някой шеф, докато яде от моите пари. Дейба негадяите мръсни.

Ето касовата бележка:

Забележете Плащане по документ от дата 16.06.2010 платено на 29.02.2012 няма проблеми.....

Реклама

Реклама