Виртуална карта ВИЗА / VISA

Ще ви запозная с възможността и предимствата да използвате виртуална карта VISA. И нека не се бърка с VISA Electron, това са различни неща. Като в статията ще говоря за опита ми с  ВИРТУАЛНА КАРТA VISA от ЦКБ.

Предимствата на виртуална карта VISA.

* Сигурност - Слагам сигурността на първо място защото това основното нещо което би ви накарало да ползвате тази виртуална карта. И сега ще се обосновя. Виртуалната карта бива зареждана с пари по ваше усмотрение. Значи искатен да купите нещо от интернет за 25 лева, еми добавяте 25 лева. Може да добавите и 100 лева и да си ви седят, но така рискувате евентуално при достигане на данните ви за картата от крадци да ги загубите. Конкретизирам, няма как да ви вземат пари които нямате в картата. Давам и пример, плащат ви заплатата по банков път и имате карта VISA, решавате да пазарувате директно с нея... данните ви биват откраднати, така може да ви крадат редовно по дребни суми или направо всичко в картата. Същия пример с виртуалната карта, крадат ви данните и няма какво да ви вземат ако зареждате колко да направите покупката. А вярвайте ми 100% сигурност няма! Винаги има вариант да ви откраднат данните на вашата карта, за това трябва да сте подготвени и за този сценарий. Точно тук ви помага виртуалната карта VISA.

* Удобството и възможностите на нормална карта VISA - Като разбира се тук говорим основно за ползването и онлайн. Незнам как стои въпроса с ползването и друга, понеже тя няма визически носител (магнитна карта)

* Без такси за поддръжка - Картата няма такса за подръжка като, физическите карти издаване от банките.

* Не е нужно да имате реална карта виза или каквато и да е карта или сметка в банка.

* Зареждане на суми в картата от микросметка в epay.bg през офиси на EasyPay - Отивате и си плащате кеш в офиса и ви зареждат сметката. Като разбира се плащате такси, една такса за заредената сума към ЦКБ и една такса според тарифите на EasyPay според сумата която внасяте.

Не се сещам за други предимства, но наблягам че основното тук е сигурност!

Нека сега разгледаме и каква е цената на тази сигурност, с други думи няколко минуси.

* Таксата за входящите средства - Таксата е 3% върху заредената сума, min 2 лева. Което ще рече че минималната такса която ще плащате при зареждане на суми в картата е 2 лева.

* Таксите при внасяне на пари кеш в офис на EasyPay - При внасяне на пари кеш в офис на EasyPay, плащате две такси: една такса за заредената сума към ЦКБ и една такса според тарифите на EasyPay според сумата която внасяте. Нека дам и пример искате да внесете 20 лева във виртуалната карта плащате такса 2лв към ЦКБ и 0.28 лв такса към EasyPay. Значи ви трябват 22.28 лева за да внесете 20 лева в картата през офис на EasyPay. Е не е толкова страшно нали?

* Липсва физическа карта - Поради което неможе да се ползва на пос терминали и банкомати. А то всъщност това не е много като недостатък, понеже това е целта за създаването на тази карта, да се ползва основно за онлайн разплащания.

----------------------------------------------------------------------

Нека сега ви навигирам малко как да си регистрирате виртуална карта.

Отивате на адреса > https://virtualcard.ccbank.bg/reg/

Попълвате внимателно и коректно данните, като тези със звезда са задължителни. После цъкате на ОК.

Вече се регистрирахте, сега влизате в системата през > https://virtualcard.ccbank.bg/?page=login

Цъкате на "Заявка за издаване на карта". Тук приемате условията след като ги прочетете(ако желаете разбира се) и попълвате дълго име на картата и кратко което ще получавате като смс. След което попълвате и сумата която желаете да заредите за пръв път.

След зареждане на желаната сума от ваша страна, картата ви ще бъде активирана. Сумата може да заредите по два начина: С дебитна/кредитна карта директно или чрез посредничество на epay.bg. Вече чрез epaybg имате възможността там да си заредите микросметката чрез офис на EasyPay (Тук и аз малко се обърках, в сайта им пише директно от офис на Easypay а като избираш плащане ти дава през epay.bg а вече в epay.bg може да зареждап микросметка през офиси на easypay).

След постъпило плащане от ваша страна картата ви бива активирана и вече имате виртуална карта виза. На смс ще получите секюрити кода на картата а номера на картата можете да видите в сайта като влезнете в системата.

Следващите зареждания правите от "Заявка за ново зареждане на карта" и схемата е същата.

Всъщност основната причина поради която си направих виртуалната карта е да пазарувам от Google Play (Android Market), но реално можете на пазарувате на хиляди други места по целия свят.

Ако имате въпроси питайте долу в коментарите или се свържете с мен по някакъф начин :D ако мога ще помогна винаги ;)

Реклама

Реклама