Една историяка от Mtel Support

Понеже ползвах онлайн чат подръжката им и докато се осетя да копирам от сорса иначе защитения чат от копиране ми бе прекратена сесията за това ще преразказвам.

Така първо да кажа че може някой да не знае мтел имат проблем с фактурирането на можеби половината им абонати ( грубо да кажем към 2 милиона ). Та аз съм в тая половина които от 2 месеца не сме получавали фактури защото не сме и засичани, и понеже съм сигурен че е нарушен двустрания договор който имам към мтел и то от тяхна страна е нарушен отивам на онлайн чата им за подръжка и ето историйката:

Свързам се и получавам автоматично привествие от системата.И си задавам въпроса:

Аз: - Искам да получа информация за актуалния договор който имам към мтел. В смисъл преди време когато си взех картата подписах договор в офис на мтел, но този договор изтека отдаван и съм сменял абонаменти на *88.  Искам да се запозная с условията и задълженията на сегашния ми договор.

Оператор: ( тук оператора ми цитира неща от абонаметния ми план 2000 мин по 1 ст и други такива )

Аз: - Май не се изразих правилно.  Прието е като ставам ваш клиент да сме подписали двустранен договор с упоменати условия и задължения на двете страни. Искам да знам какви задължения по договор имам към вас.

Оператор: - Извинете ни но няма такава практика да се дава такава информация. С нещо друго да ви бъда полезна?

Аз: (след голямо очудване от отговоря и събиране на мислите ми отговарям: ) - Значе аз съм подписал договор който дори и не съм подписал ( понеже през *88 няма как да се подпиша ), и немога да знам какви задължения имам към вас освен финансовите, които и те не идват последно време. Извинете ме но съм много объркан от тази практика на дезинформация към клиентите.

Оператор: - Общи условия за взаимоотношенията между "Мобилтел" EАД и абонатите можете да намерите тук: http://www.mtel.bg/mobiltel/about/gen_conditions.php . И може да ви бъде изпратено копие от договора ако желаете.

Аз:  (вече радостен че имам някакво четиво за да разбера как стоят нещата черно на бяло) - Точно това исках. Дали ще е възможно да ми пратите копието от договора на моя емайл, ако не ви затруднява?

Оператор: - Копие от договора ще ви бъде изпратено до офис на мтел по ваше желание. На кой офис желаете да го изпратим?

Аз: ( тук им благодаря и им давам адрес на офис на който да ми изпратят копие )

Оператор: - Копието ще бъде в офис-а до две седмици. С нещо друго мога ли да ви бъда полезна?

Аз: ( пак им благодаря че благоволиха да си свършат задълженията и им казвам довиждане)

 

Старах се да възтановя сесията по спомен и гарантирам че това беше като цяло разговора. Та сега изводите:

Много добре разбират какво ги питаш но се правят на ударени с мокър пърцал, но след настояване и като покажете че си знаете правата започват да сътрудничат. Е вярно сега ще чакам 2 седмици и до тогава може да излезнат дългочаканите фактури и да разберем какви са споменатите тук:  http://news.idg.bg/news/53147_veche_ima_fakturi_ot_mtel  изненади покрай коледа за клиентите :D . Но ми е интересно и как все още няма започнат групов съдебен иск към мтел а само се говори и плюе във фейсбук. Аз ще пробвам да дам някаква гластност но едвали ще е голяма. Но и ще изчета общите условия и договора когато ми пристигне копието. И ако сметката ми е над това което знам че трябва да бъде ще предприема мерки. Хора не чакайте и не мълчете! Ползвайте малко интернета и се образовайте поне за правата си !!! Нека не позволяваме всеки д ани тъпчи правата !!!

В крайна сметка. Един ден получих обаждане че копието ми е дошло в офис-а, но се оказва в друг офис който ми е далечен. Казаха че са се объркали и щели да ми го пратят в другия офис. На другия ден отивам в офиса където трябваше да ми е вече договора. Така и така им обеснявам...... Учудено ме гледат като изкопаемо. След малко отиде при по главен служител, и се върна със една ехидна усмивка. Съвсем нагло ми се подиграваше с тая усмивка, почувствах се много тъпо. Както и да е след минута, главната служителка дойде и ми даде 2 листа прясно принтирани с условията на лооп сърф към момента. Това са двата листа който ако отидите сега да си вземете лооп абонамент ще подпишите.  ТАКА И НЕ ПОЛУЧИХ ДОГОВОР С МОЯ ПОДПИС НА НЕГО НА ЛООП СЪРФ. Ама то реално няма такъф договор от къде да ми го изровят, да ама ми се смяха и си мислят че са ме заблудили. Не осъзнават че не са по умни от мен. Но уви нямам финансовата възможност да водя дело което не се знае дали ще спечеля, само за да им покажа че съм прав.

 

 

Реклама

Реклама