Как да изпращаме снимки за печат във фото

Здравейте, понеже от няколко месеца работя в Студио Спектър... като при нас изваждаме и снимки. Казвам така защото не сме само фото а и многоо повече. И мисля, че вече е крайно време да напиша едно кратко упътване как да изпращаме снимки за печат. Първото и много важно е:

НИКОГА НЕ ЗАЛИВАЙТЕ СКАЙПА СЪС СНИМКИ ЕДНА ПО ЕДНА!!!

Скайп често се скапва при прехвърляне на файлове. И често има файла е недостъпен!!! И така ще си остане недостъпен. Разбирайте, че няма да пристигнат снимките и съответно няма как да се напечатат.

Ето как процедираме при нас и как вероятно е и най-удобно за повечето колеги.

1. Можете да започнете със създаване на папка с двете ви имена и след това в нея да добавяте папки от следващите стъпки. Но това не е задължително и става и без него

2. Правите си папка с желания размер на снимките примерно най-често поръчвания 10х15см. Вътре в нея си добавяте снимките които искате да си изкарате. След това ако от някоя снимка от тези искате да имате повече от 1 брой има два варианта. Единия елементарен е да копирате снимката колкото пъти искате в папката... това става като цъкнете с ляв бутон в/у снимката (маркирате я) после > десен бутон копирай и след това десен бутон постави (или с клавишна комбинация Ctrl + C и след това Ctrl + V колкото желаете пъти снимката -1 . Ако искате снимката 2 пъти правите Ctrl + V един път)

Другия също лесен начин е в папката да създадете нова папка с име отговарящо на броя копия които искате. Примерно ако искате 2 пъти снимки  папката да е с име Х2.

По лесно от това да си подредите снимките по желан размер и брой няма.

След като сте подредили снимките... можете да престъпите към тяхното архивиране:

3. Маркирате папката с вашето име или директно папките с размерите (това става с цъкване на ля бутон в/у папката а ако са няколко след цъкване на първата задържате Ctrl бутона и след това цъквате върху другите една по една). След като сте маркирали желаните папки цъквате десен бутон в/у някоя от тях и избирате Архивирай файловете/папките... на показалото се прозорче цъквате ОК (за архивирането трябва да имате инсталиран примерно WinRAR). Изчаквате архивирането да приключи и вече имате файловете архивирани.

4. Изпращане на архива със снимките. Това може да стане и през скайп, но както вече казах често скайп се ебава с файловете и не само. Варианта който ви препоръчвам е качване на архива примерно в http://tranzit.dir.bg/  След като качите архива изпращате линка на скайп или по друг начин до фотото и чакате снимките.

 

Силно се надявам повече хора да прочетат статията и да започнат да разбират колко е важно да архивираш нещата преди да ги пуснете. Не може да ми пуснете 20 снимки в скайп и да ми пишете от първата 2 броя 10х15 от 13тата еди колко си и аз един час да се занимавам да цъкам снимки да гледам коя е първа коя десета и да преглеждам един метър чат в скайп.

Вероятно ще направя скоро и кратко видео... как се прави всичко това... за по нагледно..

Реклама

Реклама