Долни номера от М-тел

Днес както си седя и получавам смс гласящ: "Zdraveyte, imate neplateni stari zadalzhenia po drug/i dogovor/i. Molya, uredete plashtane do 17.07.2011. Predstoi spirane na telefona! M-Tel"

Учуден решавам да проверя за какво става дума. Влизам в сайта на мтел, в неплатени фактури ми казва че нямам неплатени. През мтел менюто в телефона също не ми излизат задължения.

Свързвам се чрез онлайн чата им в сайта, и питам какви задължения имам които не са платени. Отговарят ми че имам 4.68 лв задължение от неплатена фактура по прекратен вече от мен договор преди 1 година, фактурата била с дата 17.06.2010 година.

Питам опертаора как имам фактура за прекратен номер преди година като проблемите им с системата са на по малко от година?!? Получих отговор че, фактурата не била издадена в следствие на проблемите със платформата  ?!?

What the Fuck си казвам аз. Опита се нещо да ме заблуди но не успя да намери оправдание. И ми каза че трябвало да я платя и те ме информирали за това. Аз му казвам. Значи търпеливи сте ме чакали цяла година и чак сега ми казвате че имам неплатена фактура от дата 17,06,2010 за която аз разбирам днес ( 13,07,2011 ) и трябва да я платя до 17,07,2011 иначе ще ми спрат двата номера по текущия договор.

Аз му казвам че тактично ме изнудват да платя 5 лв за фактура изададена преди да ми е прекратен договора, като при прекратяването аз съм си платил всички задължения!!! Отговора му беше, че само ме информирали. Попита дали може да ми помогне с неещо друго, казах му да отиде да предаде на шефовете си да се е**т. И набързо ми затвори чата.

Сега аз се чувствам много долно изнудван за някакви 5 лева, коите не съм погасил ама са ми прекратили договора преди година. Е питам аз как така са ми прекратили договор ако не съм погасил задълженията по него?!? И сега аз трябва бързо да тичкам да платя 5 лева, че иначе ще ми спрат телефоните ?!?! Това ако не е изнудване незнам какво е.

Има вариант да пусна молба за преразглеждане на задължението, което е безмислено. Друга вариант е да предевя претенции по съдебен ред което е неоправдано, понеже пак ще ми спрат телефоните а знаете колко бързо се движат нешата в напата правна система. А и мога да предевя претенции само за тия прословути 5 лева ?!?! Какъв е смисъла, да губя време и нерви за 5 лева.

Да ама тия изнудвачи имат 5 милиона клиенти ?!?! Ако 2 500 000 клиенти са изнудени като мен за 5 лева ето как изглежда аритметиката > 2 500 000 х 5 лв = 12 500 000 лева ?!?!? Сещата се за кви суми става дума, ами ако повече са изнудваните?!?! Ами и да са по малко и 1 милион да са тва са 5 милиона лева ?!?!

Нямам думи просто. Ама така ще е докато можеш да ги съдиш само за това което можеш да докажеш че са ти откраднали. Което е невъзможно да се докаже!!!

Ами похвалих ви се как ме изнудиха и как ще им платя в най скоро време защото ще ми вържат ръцете!

 

Вече месец от както писах статията. Платих си фактурата без да плащам и без да ми сикат да плащам тия 5 лева от незнам си кога. За сега не са ме спирали, и аз не мисля да плащам нищо за сега. Ако ме спрат най ветоятно ще се наложи да плащам.

Ъпдейт 29.02.2012

Ден преди първи март от мтел ме закичиха с мартеничка за 5 лева. Блокира ми сим картата и отивам до магазин на мтел за да ми ся сменят. Всичко точно, до момента в който човека който ме обслужваше не каза имате неплатена сметка немога да ви дам картата докато не я платите. Първо се зачудвам, след което той ми казва че е 4.68лв и се сещам за какво ми говори. От начало малко повдигнах тон, понеже се ядосах. И то нормално от две години се мъчат да ме изнудят за тия 5 лева. Човека ми казва обадете се на *88 ако искате, то малко като виц това щото нали се сещате че съм с блокирала карта и той не ми дава нова щото не съм платил. Ама всъщност не е много за смях. Както и да е изнудиха ме най-накрая. Платих им шибаните 5 лева. Дано се задави някой шеф, докато яде от моите пари. Дейба негадяите мръсни.

Ето касовата бележка:

Забележете Плащане по документ от дата 16.06.2010 платено на 29.02.2012 няма проблеми.....

Реклама

 • 5 stars
  Simo
  Comment from: Simo
  07/15/11 @ 07:25:50 am

  Същия филм съм го гледал ама с Глобул само че там направо ми изпратихa фирма за събиране на задълженията и ме зашлашиха със съдия изпълнител за 5 лв?!

 • Comment from: muhaha
  07/15/11 @ 10:46:24 am

  Всичките са един дол дренки, мръсни обирджии :(

 • Красимир
  Comment from: Красимир
  07/15/11 @ 01:36:17 pm

  Имам и на Виваком и на Мтел. С Мтел съм нямал проблеми, но с Виваком редовно. На мен ми се обади една жена от някаква агенция за извънсъдебни спорове и искаше да платя на Вивком нещо, което съм платил вече. Просто се пробваха, ама не мина.

 • 1 stars
  Калин М.
  Comment from: Калин М.
  07/18/11 @ 09:41:38 am

  Първо дори и да беше истина това 12,5 милиона лева нищо не са за компания като М-тел. Те правят много повече на месец, че да си заслужава няква такава евтина схема. Второ вече се обясни, че имаше някви проблеми със системата и т.н. Айде да не го дъвчем това повече…

 • Comment from: muhaha
  07/18/11 @ 10:09:03 am

  Проблемите със системата им започнаха 2 3 месеца след дата за която ми е фактирата. За сега не са ме спряли както пишеше в смс-а който ми дойде. Такаче мисля докато не ме спрат да не плащам ако не ме спрат няма да им платя е**л съм ги.

 • 1 stars
  Велко Кънев
  Comment from: Велко Кънев
  07/18/11 @ 11:35:39 am

  Няма как да стане приятел. Трябва да си плащаме за услугите, които ползваме. Ако са ти сгрешени фактурите, отиди да ти ги преразгледат, на много хора им ги оправиха вече, ако пък са ти дошли няколко наведнъж можеш да ги изплащаш разсрочено. Не е сериозен проблема според мене.

 • Comment from: muhaha
  07/18/11 @ 12:10:15 pm

  Всичко което ми идва наведнъж го платих. Но ми идва задължение от преди 12 месеца а проблемите им бяха преди 10 месеца ?!?! Никаква логика. За съжаление пазя само последните бележки, кой да помисли че ще ми трябват бележки от преди 12 месеца. Защото съм сигурен че когато прекратих договора издължих всичко дължимо. Проблема на мен не ми е сериозен не че съм пълен с пари ама 5 лева не са много. Въпроса не е до парите. Въпроса е да се разбере какви боклуци са всичките. Като ме спрат ще отида да си платя това е ясно.

 • 1 stars
  Велко Кънев
  Comment from: Велко Кънев
  07/18/11 @ 01:08:00 pm

  Ами ти да знаеш какви сметки плащам изравнителни на Е.он. По 1000 лв минимум. Много е зле положението. Даже толкова други компании са ми на главата с измамите, че мобилните оператори вече не ми правят впечатление…

 • Comment from: muhaha
  07/18/11 @ 01:35:03 pm

  Много е зле положението със всичко :( никакъф контрол, пълна анархия.

 • 1 stars
  Миташки
  Comment from: Миташки
  07/18/11 @ 03:46:45 pm

  Аз искам да се оплача от Глобул, въпреки че не знам до колко е мястото тук. Мисля да премина към м-тел, колкото и странно да звучи, вече ми пис

 • cannabis for sale
  Comment from: cannabis for sale
  08/19/13 @ 10:01:50 am

  Thank you a lot for providing individuals with remarkably wonderful possiblity to discover important secrets from here. It can be so beneficial and also stuffed with a great time for me personally and my office acquaintances to visit your blog not less than 3 times per week to see the newest guidance you have got. And of course, I am also certainly fascinated concerning the fabulous techniques you serve. Some 1 ideas in this posting are definitely the most beneficial I’ve had. cannabis for sale http://criminal-lawyer-perth.com.au/

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)