Виртуална карта ВИЗА / VISA

Ще ви запозная с възможността и предимствата да използвате виртуална карта VISA. И нека не се бърка с VISA Electron, това са различни неща. Като в статията ще говоря за опита ми с  ВИРТУАЛНА КАРТA VISA от ЦКБ.

Предимствата на виртуална карта VISA.

* Сигурност - Слагам сигурността на първо място защото това основното нещо което би ви накарало да ползвате тази виртуална карта. И сега ще се обосновя. Виртуалната карта бива зареждана с пари по ваше усмотрение. Значи искатен да купите нещо от интернет за 25 лева, еми добавяте 25 лева. Може да добавите и 100 лева и да си ви седят, но така рискувате евентуално при достигане на данните ви за картата от крадци да ги загубите. Конкретизирам, няма как да ви вземат пари които нямате в картата. Давам и пример, плащат ви заплатата по банков път и имате карта VISA, решавате да пазарувате директно с нея... данните ви биват откраднати, така може да ви крадат редовно по дребни суми или направо всичко в картата. Същия пример с виртуалната карта, крадат ви данните и няма какво да ви вземат ако зареждате колко да направите покупката. А вярвайте ми 100% сигурност няма! Винаги има вариант да ви откраднат данните на вашата карта, за това трябва да сте подготвени и за този сценарий. Точно тук ви помага виртуалната карта VISA.

* Удобството и възможностите на нормална карта VISA - Като разбира се тук говорим основно за ползването и онлайн. Незнам как стои въпроса с ползването и друга, понеже тя няма визически носител (магнитна карта)

* Без такси за поддръжка - Картата няма такса за подръжка като, физическите карти издаване от банките.

* Не е нужно да имате реална карта виза или каквато и да е карта или сметка в банка.

* Зареждане на суми в картата от микросметка в epay.bg през офиси на EasyPay - Отивате и си плащате кеш в офиса и ви зареждат сметката. Като разбира се плащате такси, една такса за заредената сума към ЦКБ и една такса според тарифите на EasyPay според сумата която внасяте.

Не се сещам за други предимства, но наблягам че основното тук е сигурност!

Нека сега разгледаме и каква е цената на тази сигурност, с други думи няколко минуси.

* Таксата за входящите средства - Таксата е 3% върху заредената сума, min 2 лева. Което ще рече че минималната такса която ще плащате при зареждане на суми в картата е 2 лева.

* Таксите при внасяне на пари кеш в офис на EasyPay - При внасяне на пари кеш в офис на EasyPay, плащате две такси: една такса за заредената сума към ЦКБ и една такса според тарифите на EasyPay според сумата която внасяте. Нека дам и пример искате да внесете 20 лева във виртуалната карта плащате такса 2лв към ЦКБ и 0.28 лв такса към EasyPay. Значи ви трябват 22.28 лева за да внесете 20 лева в картата през офис на EasyPay. Е не е толкова страшно нали?

* Липсва физическа карта - Поради което неможе да се ползва на пос терминали и банкомати. А то всъщност това не е много като недостатък, понеже това е целта за създаването на тази карта, да се ползва основно за онлайн разплащания.

----------------------------------------------------------------------

Нека сега ви навигирам малко как да си регистрирате виртуална карта.

Отивате на адреса > https://virtualcard.ccbank.bg/reg/

Попълвате внимателно и коректно данните, като тези със звезда са задължителни. После цъкате на ОК.

Вече се регистрирахте, сега влизате в системата през > https://virtualcard.ccbank.bg/?page=login

Цъкате на "Заявка за издаване на карта". Тук приемате условията след като ги прочетете(ако желаете разбира се) и попълвате дълго име на картата и кратко което ще получавате като смс. След което попълвате и сумата която желаете да заредите за пръв път.

След зареждане на желаната сума от ваша страна, картата ви ще бъде активирана. Сумата може да заредите по два начина: С дебитна/кредитна карта директно или чрез посредничество на epay.bg. Вече чрез epaybg имате възможността там да си заредите микросметката чрез офис на EasyPay (Тук и аз малко се обърках, в сайта им пише директно от офис на Easypay а като избираш плащане ти дава през epay.bg а вече в epay.bg може да зареждап микросметка през офиси на easypay).

След постъпило плащане от ваша страна картата ви бива активирана и вече имате виртуална карта виза. На смс ще получите секюрити кода на картата а номера на картата можете да видите в сайта като влезнете в системата.

Следващите зареждания правите от "Заявка за ново зареждане на карта" и схемата е същата.

Всъщност основната причина поради която си направих виртуалната карта е да пазарувам от Google Play (Android Market), но реално можете на пазарувате на хиляди други места по целия свят.

Ако имате въпроси питайте долу в коментарите или се свържете с мен по някакъф начин :D ако мога ще помогна винаги &#59;)

Реклама

 • 5 stars
  Gogo
  Comment from: Gogo
  03/06/13 @ 05:10:03 pm

  Mnogo polezno info.

 • 5 stars
  boyan7640
  Comment from: boyan7640
  04/01/13 @ 03:07:29 pm

  Здравей,

  Попитах в банка ЦКБ относно:

  Такса за обслужване на виртуална карта: 3% върху заредената сума, min 2 лева

  и останах с впечатление че тази такса е не само за входящите средства, а също така и за изходящите, което ако истина води до 6% на сумата за полупката.

  Истина ли е това, някой с опит да сподели, ако е възможно.

  Мерси

 • 5 stars
  Comment from: muhaha
  04/01/13 @ 09:16:11 pm

  Такса е само когато вкарваш пари в картата. При покупки и плащания няма. Може да има такса ако превеждаш чрез банка (вносна бележка). При директни плащания няма.

 • Анонимен
  Comment from: Анонимен
  09/03/15 @ 08:40:18 pm

  Ти тъп ли си:?:
  Пише се някакъв, а не някакъф:!:

 • Comment from: muhaha
  09/03/15 @ 08:43:06 pm

  Ако това ме прави тъп, ти ще си супер гений :D което е похвално за теб. Пожелавам ти нобелова награда приживе. А аз ще си поправям правописа :.

 • Николай
  Comment from: Николай
  01/17/16 @ 11:01:04 pm

  Регистрирах си картата. Веднага с друга кредитна вкарах 20лева (вземи и 2лв) такса, успях да я активирам, НО никъде не ми я прие - PayPal, Google, дори и в БГ сайтове през Borica.. както и през самия ePay.bg вързани търговци.

  Навсякъде една и съща грешка 5, банката не може да оторозира транзакцията

 • dari
  Comment from: dari
  04/21/17 @ 06:36:48 pm

  мога ли да плащам с такава карта към али експрес

 • Comment from: muhaha
  04/21/17 @ 10:36:32 pm

  ОТ може би 3 години съм клиент на Банка ДСК. Ако си клиент при тях и си активираш оналйн банкирането. Там си заявяваш онлайн виртуална карта виза или мастър карт до две седмици ти я издават на физически носите… разбира се не може да се ползва в банкомат само онлайн. После много лесно и безплатно си прехвърляш от оналайн банкирането им от реалната към виртуалната и обратно. Да става за али експрес…. но наистина препоръчвам към момента банка ДСК много добро онлайн банкиране и вируални карти.

 • lz2if
  Comment from: lz2if
  05/22/17 @ 12:25:59 am

  Имам виртуална карта на Банка ДСК. Използвал съм я многократно за плащания към Aliexpres и eBay. Мога ли да я използвам за получаване, връщане на средства от Aliexpres заради неполучена стока?

 • Comment from: muhaha
  05/22/17 @ 07:25:31 am

  Щом си платил с нея автоматично ще ти върнат парите в нея. Само че трансфера се бави 3 до 5 работни дни по мои наблюдения.

 • lz2if
  Comment from: lz2if
  05/24/17 @ 04:53:32 pm

  Благодаря!
  Бях останал в убеждението, че от картата мога само да плащам но не и да получавам пари. Преди два дни в сайта на банката видях, че те пишат, че “картодържателя” може и да получава пари. Гледах и не вярвах на очите си! Не знам защо.
  Бях поръчал на Aliexpres едни “електроники", които много се забавиха. Остана някъде около седмица до изтичане срока на защита на потребителя. Вече бях прежалил 30-тината лева, още повече, че и електрониката май няма да ми е нужна. Тъкмо ще пробвам “схемата". Ще пиша тук след време ако някой се интересува.
  Още веднъж благодаря!

 • Asen Karamfilov
  Comment from: Asen Karamfilov
  07/07/17 @ 02:16:13 pm

  Как се прехвърля сума от дебитна във виртуална карта?

 • Comment from: muhaha
  07/07/17 @ 02:49:56 pm

  Ако става въпрос за виртуална карта от статията. Може чрез системата на епай.бг или с нормална транзакция чрез вносна бележка. Ако имаш онлайн банкиране би трябвало да може от там без проблвм. Ако е виртуална от дск и имаш онлайн банкиране и да са ти в онлайн банкирането и двете карти е много лесно.

 • потребител
  Comment from: потребител
  07/15/17 @ 04:29:07 pm

  Колко време им е нужно на тези от цкб за да направят нужните проверки и да ми активират виртуалната карта? Чакам повече от 24 часа. По-точно от рано сутринта в сряда. Губяг ми времето и ме изнервят вече. >:XX

 • Comment from: muhaha
  07/15/17 @ 05:47:16 pm

  Не помня вече колко беше. При ДСК издаването е 2 работни седмици… ама там издават и физически носител за виртуалната карта.

 • Asen Karamfilov
  Comment from: Asen Karamfilov
  09/19/17 @ 09:28:25 pm

  Съжалявам,че не подходих правилно с въпроса си-"имам дебитна и виртуална кредитни карти от цкб-въпросът ми касае следното:-защо ФСК предоставят възможност за зареждане на виртуалната карта в домашни условия от дебитната карта,а тази екстра не се предлага от ЦКБ?"Как може в ефна държава да има такова огромно различие между банките?88|

 • Comment from: muhaha
  09/19/17 @ 09:30:16 pm

  А в някои банки ще те гледат като теле в железница като питаш за виртуална карта…. Уж сме много напреднали а карат първобитно… и не е само в банките…

 • Asen Karamfilov
  Comment from: Asen Karamfilov
  09/19/17 @ 09:33:31 pm

  Защо банка ЦКБ си позволява дискриминация на клиентите си-защо ДСК приемат транзакция от дебитна карта на виртулна такава,а ЦКБ- НЕ?…..Това ми е въпросът…..

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)