Имате ли USB3 порт ползвайте го!

Здравейте, приятели. Доста време не съм писал нищо (поради липса на свободно време) и днес реших да ви споделя нещо полезно за тези от вас които имат usb3 порт. Няколко дни при мен имаше едно ново лаптопче Dell N5110 с процесор ntel Pentium B950 8гб рам и видео карта GeForce GT 525M 1GB DDR3.  Като цяло  за 900 лева доста добро попадение. Нямах време за обстойни тестове на лаптопа, за това пиша за друго което забелязах.

Портовете USB3 в сравнение с портовете USB2 се държат по добре при USB2 устройство (флашка A-data C008). Ето и скрйнове от тестовете да не съм голословен. След което ще обобщавам.

USB2

USB3

Ето още по един тест този път малки картинки с линк към големите да не става много голяма статията.

USB2 << --------------- >> USB3

Ето как стоят нещата и при рандом ацеса.

Сега да обобщим. През USB2 порта резултатите са по ниски като скорости, във втория тест се вижда че и той ги може тези скорости. Което говори за непостоянството при USB2 порта. При USB3 порта винаги тестовете бяха в тези граници, там не забелязах непостоянство. Другото освен скоростите е повечето време за достъп. И вече в рандом ацес теста се вижда как при повече файлове ще усетите разлика в ползването на USB2 устройство през USB3 порта. В произволната големина на рандом ацеса се вижда че са равни. Най вероятно тези разлики са в следствие на по добрия контролер на USB3 порта. По принцип има шанс и това да е единичен случай, но някак си не ми се вярва. Като цяло не е  болка за умиране. но пък дребните неща като се натрупват стават големи проблеми :D.

Моят съвет е: Имате ли USB3 порт ползвайте го предимно него, дори и устройствата които включвате да са USB2.

Другия ми съвет е: Имате ли USB3 порт, купувайте си USB3 устройства. Там бирата е друга :D

Реклама

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :&#039;( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)