Колко може да ни спъва четеца за карти.

Едва ли някой се замисля, колко голяма разлика може да има между два четеца за карти. Честно и аз не се бях замислял над този въпрос. Но уви днес се сбъсках с реалноста от първо лице. Правих си тестове на новата карта с новия четеца ( за тях може да четете в тази тема >> ) и нещо ме накара да проверя как са нещата при стария ми четец, неименован по марка комбиниран SD/MMC четец USB2. Ето и въпросните рийдъри които тествам:

Ето и какво показват тестовете:

OMG WTF?!?!?! Или на български: Ох май гад, ват дЪ фак по дяволите!?!?!?! Разлика от цели 4 до 7 мегабайта в секунда, че това е 30% производителност. За какво въобще говорим, сами разбирате че няма нужда да коментирам повече. За това ви пускам да видите разликите и на другите тестове в HD Tune:

От ляво са резултатите с A-data четеца, а от дясно с универсалния без мерка четец.

Единствения съвет който мога да ви дам, е да си купувате рийдъри на добри марки, примерно: Kingston, A-data и други. Безименни или марки които не сте чували не вземайте. Е ако не ви пука за разликата от 30 процента повече загубено време в чакане, вземайте каквото ви падне.

Реклама

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)