Новия olx.bg или началото на края

От известно време сайта за обяви olx.bg претърпя... голяма промяна не само на дйзайна но и на функционалността на сайта. Четеш новите неща и се чудиш наистина ли са толкова тъпи или не са си пили хапчетата против диария та са се осрали да серат.

Ето и какво писах на драгите съпортаджииийй ... не, че някой ще отрази нещо:

Машала на екипа. Вие не само направихте сайта по неразбираем и по труден... за мен компютърно грамотния потребител... а не искам да си представям за по неграмотните потребители как е. Ами решихте, че видеш ли практика която се ползва по цял свят... да говоря за рейтинга на потребители е напълно ненужна. На фона на многото тъпаци в сайта решили да набутат на някого развалена или неработеща стока. Махнали сте и линковете към потребители. Говоря за директен линк от рода: user.olx.bg или olx.bg/user ... защото вероятно е по-лесно да се помни линк към даден потребител от сорта > olx.bg/dgd/1h59afv ... Или просто за вас... НИЕ потребителите сме никой... и няма нужда да можем да имаме разбираем и помнещ се адрес към нас. И ние коректните потребители сега сме изравнени с търгашите и лъжците безрейтингови амеби на втора степен. Добре опростете системата за рейтинга... нали видеш ли по ваши думи да стане по лесна и бърза сделката... ама... то бива бива ама вие много добре осрахте почти всико което правилно работеше в сайта. Преди влизах всеки ден в сайта ви и гледах много често обяви. Но сега можете и сами да видите колко често влизам от Обновяването (голямото осиране). Хич не смятам да ви се извинявам за цинизмите. Защото доста добре сте се справили с нещата които назовавам с техните си имена. Мога да продължа да ви обеснявам колко още и къде сте срали... как се получава много скролиращ сайт и т.н.т. но мисля, че достатъчно си изгубих времето и нервите с вас. Приятен ден и го фак юрселФ

П.П. Ето отговора който ми върнаха от съпорта:

Здравейте!

Вярваме, че с времето сами ще се убедите в предимството и ефективността на новата платформа! :)

Поздрави,

Отдел Oбслужване на клиенти
OLX.bg

Драги съпортаджии... Вярвайте ако искате, че земята е плоска... или че планетите се въртят около земята...

Но не забравяйте, че сайта ви се върти около потребителите в него... а не потребителите ви около сайта!

В фейсбук страницата им също е пълно с недоволни потребители, но те потребителите не са никой за да ги слуша някой. Ето уверете се сами > https://www.facebook.com/OLXbg?fref=nf

Създадена е и група Кажи НЕ на OLX с новите правила > https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D0%B0%D0%B6%D0%B8-%D0%9D%D0%95-%D0%BD%D0%B0-OLX-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0/1582623705339328?ref=ts&fref=ts

В групата следят и колко са спаднали обявите в сайта от както пуснаха новите лайна. До момента са спаднали с над 55 хиляди. Вероятно посещенията на сайта също са спаднали с голяма цифра. Но явно умниците в Olx.bg им е все тая, или се водят по статистиката която вече им е казала, че по глупаво и неработешо нещо от рейтинга на потребителите няма как да съществува.

 

Аз не мога да разбера, как толкова зависещ от потребителите сайт... решава и маха правилните неща... слага едни лайна и започва да ВИ обеждава как видеш ли това не е лайно... не е жълто и не мирише... след това пишат и упътвания... как да гледаме лайното и да не е кафяво... как да го преместим без да се омажем целите. Накрая искат и да продадат въпросното лайно като продукт... на нас потребителите.....

Да ама не, драги olx.bg екипаджии, съпортаджий и всякакви други отговорни... и не толкова отговорни. Искрено съжалявам за вашето стомашно/чревно разстройство... обаче не на наш гръб. Спасявайте се сами...

Както се казва: "Проблема на давещия се, е проблем на самия давещ се!"

От цялата работа... май ще спечелят преките ви конкуренти... и не че някой ми плаща за реклама но обичам да говоря с точни думи... Да точно bazar.bg ще спечелят. Макар техния сайта да е по зле от стария olx.bg вече миграцията започна. 

Хев а найс дей, енд го фак ЮрселФ Бич.

 

П.П. До всички потребители които пазаруват в Olx.bg бъдете на ясно, че в момента сайта е супер изгоден за всички търгаши и недобросъвестни търговци... да ви го набутат. С други думи всяка покупка на неща от сайта си е на ваша отговорност. Но без рейтинги, вероятноста да ви го налузят е в пъти по голяма!!! Моя съвет е не използвайте сайта!!!

Реклама

 • V.B.
  Comment from: V.B.
  05/08/15 @ 03:56:22 pm

  За всички Вас, които изпитват носталгия по популярната и обичана от много хора стара платформа на Продавалник/ОЛХ : Вече има алтернатива и тя се нарича Magazinera.bg. Сайта се развива с бързи темпове и е 1 към 1 със старата визия на несъществуващият вече Продавалник. Екипа е изключително компетентен, реагира много бързо на всяко запитване и най-важното, вслушва се в предложенията и съветите на своите потребители ! И разбира се, има форум, където всеки може да прочете това, което го интересува, да зададе въпрос или да сподели мнение.

  Това е FACEBOOK страницата им:

  https://www.facebook.com/magazinerabg

 • Митко
  Comment from: Митко
  05/30/15 @ 02:55:35 pm

  Да,няма да повтаря това,което е написал бай Клечо.И аз ги питах,оплщвах,защо съсипват нещо добре работещо?Но те са се запънали като магарета и това е.Сигурно са внедрили шпиони на базара,защото наподобиха неговият облик и цветове.Още едно необяснимо нещо-да се наподобиш с по-слабият сайт!?!?!?Аз вече си махнах някои обяви и въпреки по-слабата посещаемост съм в базара.Поне не си късам нервите.А Продавалника от 3 300 000 обяви,в момента са на път да паднат под 2 мил.Идиоти!

 • Kamelia
  Comment from: Kamelia
  11/30/15 @ 04:55:26 am

  В началото беше малко странно но се свиква с новата платформа!

 • B.V.
  Comment from: B.V.
  12/08/15 @ 04:20:39 pm

  Има много алтернативи на оелекс, само да чукнеш в гугъл и ще изкочат 10-ки саитове за обяви.
  Аз публикувам в един нов където за сега дават много добри условия, включително безплатно промотиране на първите 3 обяви.
  http://magazincheto.eu/

 • OLX_Down
  Comment from: OLX_Down
  03/28/17 @ 07:29:52 pm

  Време е да се опълчим на алчните собственици на OLX!
  Всичко искат да направят платено, няма да има безплатни обяви, вече премахнаха и безплатното обновяване на обяви след 14 дни.
  Нищо добро не ви очаква в OLX. Бягайте по други сайтове, както направиха украинците от техния OLX.
  Масово се нарушават правата на потребителите, за което има много сигнали в Интернет.
  1.Гонят се от сайта хора, които си знаят правата и се противопоставят на репресиите, налагани от администраторите.
  2.Написали някакви измислени тълкувания за Дублирани обяви които нямат нищо общо с правилата и са в ущърб на потребителите.
  3.Дали са телефоните и имейлите ни на фирми за разпространение на реклами. Тези фирми от своя страна са дали на OLX други телефони, на които OLX изпращат SMS-и с кодове за регистрация в сайта.
  4.OLX не издават касови бележки, умело заобикалят законите и укриват ДДС събрано от потребители за платени услуги.
  Целта на алчните собствениците на OLX е да си увеличат печалбите. OLX e собственост на чуждестранната фирма Naspers, известна с това, че грубо нарушава правата на потребителите в своите фирми - OLX, eMag и Fashion days.
  Българските администратори служат на тези чужди поробители, те са предатели на България!
  Тормоза им е по всевъзможни начини, а целта е да изгонят тези които не плащат.

  Някои ще кажат “мен това не ме интересува, важното е да си продавам стоката". Да, ама утре и вие ще изревете като почнете да губите повече отколкото печелите, както стана в Украйна.
  Продавачи, не бъдете егоисти! Не чакайте на готово някой да свърши работата, а вие само да се нанесете в други безплатни сайтове, където ще дойдат купувачите. Крайно време е да спрем да се държим като овце.
  Само на приказки ни бива, а като дойде време за работа се ослушваме и чакаме на някой друг.
  OLX не е единственият сайт за обяви. Има и други сайтове, дори в някои от тях има повече обяви от OLX.
  Нужно е само да се информират купувачите за тях.
  Пускайте обяви в OLX, но с минимално описание на стоката и без снимки или само една. На съобщенията от купувачите отговаряйте с линк на подробната ви обява в други сайтове. Насочвайте купувачите към вашите обяви в други сайтове.
  Ще отнеме време докато се промени манталитета на купувачите да търсят само в OLX. Но не е невъзможно.

  Купувачи, не бъдете егоисти и спрете да купувате от OLX. Същите неща ги има и в другите сайтове за обяви.
  Може дори да намерите това което търсите на по-ниска цена, защото в тях не изнудват продавачите да плащат за публикуване и обновяване на обявите.
  Търсят се съратници да разясняват инициативата на хората във форуми и където намерят за добре.
  Споделяйте съобщението с приятели и клиенти
  Моля, прочетете http://nekorektno.bg/2017/01/13/бойкот-на-olx-bg
  Има още една тема, с ограничен достъп, ако не искате админите на OLX да ви четат:
  www.magazincheto.eu/kum-foruma/prikazki/528-boikot-na-olx.html

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)