Тънки долни номерца (от Експресо)

Ще ви разкажа една не много забавна но поучителна история от моя живот и нашата Българска действителност.

Малко пред история:

Вчера ( 31.11.2010 г.) запленен от рекламите по телевизия и по магазините на Multirama както и в сайта им реших да си взема клубна карта Multirama. Тъй като често пазарувам при тях и водя и приятели, защо да не си взема може да спестим някоя стотинка в тая криза. Влизам в сайта намирам от каде да попълня заявка за карта, попълвам си заявката и я изпращам. Искам да ви кажа макар че е написано при самата заявка: *Картата се изпраща по куриер и получателя на картата заплаща куриерската услуга която е групо към 5 лв.

Самата история:

Тази сутрин ( 01.12.2010 г. ), ме събуждат и ми казват едно момче те търси каза да те събудя ( то беше 11 часа де ама като нямаш работа защо да не поспиш :D ). Ставам и си мисля кой ли е толкова закъсал :D . Поглеждам GSM-a 3 неприети ( понеже вечер като лягам изключвам звуците и ми звъни само на 4 5 определени човека и няма какд а чуя че е звънял). Сънен излизам и от терасата виждам Бус с надпис "Експресо", тия викам са някакви куриери сигурно и започвам да се чудя какво ли ми носят като нямам спомени да съм поръчвал нещо понеже често пазарувам онлайн. Слизам:

Куриера - Добър ден , имате пратка от Multirama.

Аз - Да ясно колко ви дължа?

Куриера - 17.28 лв.

Аз - Моля ? Колко ? (както казах ползвам често курери и знам тарифите)

Куриера - 17.28 лв.

Аз - Извинявай ама какви са тя тарифи бе човек? (нормално е към 5 лв максимално)

Куриера - Ами то доставката 4.4 лв, ама вика ти си на далечно разстояние и 10 лв за допълнително разстояние. + 20% ДДС и става 17.28 лв. (викам си майко живея на края на света сигурно, а интересно че други 4 фирми куриери не мислят така)

Аз - ( на ум теглих доста майни на мултирама). Качих се взех пари платих.

Като се качих горе, след такова събуждане веднага намирам емайла на куриерската фирма и емайла на Multirama. За мен има нещо нередно в цялата работа и желая поне да разбера каде и кой ме е преебал. Писах запитване до куриерската фирма дали е нормална тази тарифа за разстоянието София - Белозем за плик със тегло 0.1 кг. , но така и не получих отговор за днес ( може да получа след ден два можеби но цял ден щом не ми писаха едва ли). След което писах благодарствено писмо до Multirama със заглавие "Благодаря за златната карта!!!"

Ето самото писмо:  http://belozem.org/up/index.php?dir=&file=Blagodarq%20za%20zlatnata%20karta.pdf

Междувременно съм в Пловдив и върша работа с едно приятелче. И телефона ми звъни. Обажда ми се прекия началник на куриера който ми донесе картата, и ми казва в общи линии че ще звънне на куриера да му каже че трябва да ми върне парите и аз да му звънна да се разберем каде да се видим да ми ги върне. Записах номера и му казах че ще звънна след 10 мин. Аз си викам сигурно от Multirama са им се обадили и са им се скарали. Веднага си проверявам емайла от телефона и виждам този отговор на моето писмо:

Ето отговора: http://belozem.org/up/index.php?dir=&file=FW%20%20blagodarq.pdf

Оказвам се прав. И се оказва че проблема е във куриерската фирма "Експресо". По телефона прекия началник на куриера ми обясняваше че станало така че идвали два пъти до Белозем, нз си какво и за това ми писали +10 лв. Чакайте малко бе хора, я слезте на земата това не е мой проблем колко пъти сте идвали, а и на адреса цял ден е имало хора, което значи че и да са идвали до Белозем 2 пъти не са идвали до адреса. Оказва се че аз като физическо лице въобще не ме ебават за човек и могат да ми режат главата, но в момента в който им се обадят от голяма фирма с която работят в случая Multirama, може веднага да си поправят грешката и да ми се извиняват. А от запитването което направих като физическо лице което вече им е платило голямата доставка, най вероятно няма да получа отговор или ако получа ще е глупаво обяснение и в крайна сметка пак съм преебан. Както и да е продължавам историята. След 5 мин ми звънна куриера и се разбрахме каде да се видим и да ми върне парите. Видяхме се. Върна ми парите до последната стотинка 17.28 лв. И аз доволен се прибрах.

Искам да изкажа голяма Благодарност на Multirama, и по специално всичките мениджъри с които съм кореспондирал, не само сега но и друг път. Винаги съм имал една много приятна интелигетна кореспонденция с мениджърите на Multirama. И винаги са подхождали с разбиране, бързо и точно.

Изводите които ще направя:

1. Ако имате подобни ситуации/проблеми, винаги си търсете правата.

2. Винаги биха обърнали повече внимание на голяма фирма от колкото на вас като физическо лице. ( имам и други случаи в които бе отказана смяна от мост комп. на монитор с видим дефект. Понеже гаранцията беше към мост комп. но след като минахме през магазина от кадето бе купен който е голяма верига веднага бе заменен )

3. Винаги търсете информация, колкото повече толкова по добре. Не се срамувайте или да се страхувате да питате който и да е за каквото и да е.

4. Винаги се услушвайте и бъдете внимателни и бдителни, в България всеки гледа как да ти го вкара целия без вазелин.

 

Надявам се да намерите и още изводи и да си вземете поуки, но на мен не ми се мисли вече. Надявам се да бъда полезен на някои с тази информация.

 

Реклама

 • Потребител
  Comment from: Потребител
  03/07/11 @ 05:18:22 pm

  три пъти пращахме пратки с тази фирма и трите пъти бавят наложения платеж и трябва с кандърми да си получваме парите.повече няма да ги ползваме

 • Златка Здравкова
  Comment from: Златка Здравкова
  12/19/16 @ 10:45:45 am

  Все още не съм си получила парите от наложения платеж - от 15.11 до днес 19.12. Или са прости чиновници, които нищо не знаят или никой не отговаря на позвъняванията.
  Не съм единствената, която има проблеми с плащанията.
  Май по скоро е практика отколкото изключение.
  Не си го причинявайте!
  Никога повече с тези мижави измамници.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)