Пълна промяна на старата масичка

Здравейте, днес ще ви покажа как направих пълна промяна на една стара и нестабилна холна масичка.

Ето как изглеждаше масичката в оригинален вид:

Целта ми беше да постигна, стабилност на масата която в този си вид липсваше, в предвид и годинките и. Както и да и предам по елегантен вид. Разбира се всичко, това ми става с помоща на останал материал от едни кухнесли шкафове които правих. Ето и нарязаните от мен парчета които ползвах за крака на пасата.

Ето и как изглеждат краката след като ги сглобих:

Всъщност снимката е правена когато сами ги наложих да видя как съм се справил с рязането със зегето, понеже е доста трудно да режеш право със зеге. Разбира се нямах достатъчно кант, за да кантирам краката, а и не ми се ходеше да нося да ми кантират. И където трябваше да има канд, последва китосване с кит за дърво, после шкурене и накрая черна боя. Разбира се не съм добър с боядисването и пооцапах тук там.

След което плота на масата, трябваше някак си да го вържем с цветовете на краката. За целта ползвах тъмен лак за дърво. След три, четири ръце лак и плота бе нагоден.

Ето и как изглежда крайния резултат:

Разбира се, всичко се получи на аматьорско ниво. Понеже нямам камера за боядисване, а и не съм добър с четката. Като цяло по лака си личът доста прашинки и косъмчета полепнали в процеса на съхнене на лака. Но, си постигнах целта. С наличните ми материали, да си модернизирам масата и да е стабилна.  И като цяло не е много грозно :D . И всичко стана в рамките на няколко дни (четири/пет понеже в хладното време лака съхне бавно, а правих доста ръце да постигна цвета в/у светлата основа)

Реклама

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)