Как да си сложим подробна карта на България, на Nokia e51

От както нокиа смениха картите си при мен се яви проблема че картата която ми идва с Nokia Ovi maps 2 е меко казано ужасна (в пловдив има 3 булеварда, сами преценете). И така тръгвам по неволите да си търся карта. Ъпдейтвах няколко пъти през Ovi suite не става пак ми слага едан смешна карта с размер 5 и малко мегабайта. Пробвах какво ли не, няма да ви занимавам повече с неуспешните опити.

Започвам да обеснявам как става врътката. За целта ни трябва Nokia Ovi Suite 3.1.1.85 инсталирана на нашия компютър, кабел за връзка на телефона с компютъра и инсталирано Nokia Ovi Maps 3.01. Оказа се че проблема е в това че за Nokia e51 актуалната версия на Ovi maps е v2 и актуалната карта за тази версия е много постна. Та налага се да се сложи Ovi maps v3 на телефона за да може после през Ovi Suite да си свалите подробната карта на България която е актуална за версия 3 на картите. Линка който съм дал горе за Ovi maps 3.1 е за по стари телефони на нокия за по новите ви трябва Nokia Ovi Maps 3.04.

Ето и последователно стъпките които трябва да направите за да си сложите подробна карта:

1. Сваляте и инсталирате > Nokia Ovi Suite 3.1.1.85 на вашия компютър.

2. След инсталацията, ще ви поиска да свържете телефона с компютъра за да го разпознае и инсталира като устройство. При свързване от телефона избирате режим Nokia PC Suite.

3. Сваляте и инсталирате през Ovi Suite > Nokia Ovi Maps 3.01 на вашия телефон.

4. В Nokia Ovi Suite отивате на maps (иконата с компаса) , и от списъка с държави избирате Bulgaria и цъквате в дясно на download (би трябвало да ви пише размер 34.9мб)

И това е всичко &#59;) надявам се да съм ви бил полезен :D

 

Реклама

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
:!: :?: :idea: :) :D :p B) ;) :> :roll: :oops: :| :-/ :( :'( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)